Tvrdošovské zlato – zoznámte sa s liečivou bobuľkou

Keď sa povie oranžové ovocie plné vitamínov a antioxidantov, azda každému ako prvé napadne pomaranč. Ovocie, ktoré máme na mysli my, však rastie aj na Slovensku. Volá sa rakytník. Nepoznáte? Nevadí. V tomto článku vám ho predstavíme spolu so značkou Tvrdošovské zlato, ktorá sa venuje výrobe produktov z tohto liečivého ovocia. 

 

Bobuľka plná liečivej sily

Rakytník je malé oranžové bobuľové ovocie bohaté na vitamíny, antioxidanty, stopové prvky, oleje, mastné kyseliny a iné biologicky aktívne látky. Každú časť kríku, na ktorom tieto plody rastú, je možné spracovať. A práve preto sa nazýva aj rastlinou budúcnosti.  

Uľavuje od bolesti hlavy a žalúdka, znižuje stres, pomáha liečiť nachladnutie, podporuje trávenie, zlepšuje pamäť a koncentráciu. Toto je len zlomok z toho, s čím všetkým vám dokáže rakytník pomôcť.

Zdroj: FB Rakytník - Tvrdošovské zlato

Rakytník už aj na Slovensku

Poľnohospodárske družstvo Tvrdošovce začalo v roku 2010 ako prvé na Slovensku pestovať túto liečivú rastlinku. Všetky plody, ktoré sa na tejto plantáži urodia sú v BIO kvalite čo znamená, že pri ich pestovaní neboli použité žiadne umelé hnojivá ani chemické prípravky na ochranu rastlín. 

Poctivé a ekologické výrobky 

PD Tvrdošovce sa sústreďuje na šetrnú výrobu produktov z rakytníka a iných druhov ovocia, vďaka čomu sa zachovajú všetky zdraviu prospešné látky. Okrem toho, pri výrobných procesoch berú maximálny ohľad na životné prostredie, čo je v dnešnej dobe veľmi dôležité.  

Na ich e-shope môžete nájsť čerstvé 100% ovocné šťavy, lekváre, sirupy, dokonca aj vína a destiláty. Pokiaľ máte radi ovocie a produkty s vôňou prírody, určite si aj vy prídete na svoje. 

 

V októbrovej krabičke ste našli

Sme veľmi radi, že vám prostredníctvom našej októbrovej krabičky môžeme predstaviť značku Tvrdošovské zlato. Konkrétne ich rakytníkový med a čaj. 

Comments are closed.