Zdravie z pece – slovenská tradícia so závanom Stredomoria

Žijeme v čoraz rýchlejšej dobe, čo má za následok aj nižšiu kvalitu potravín, ktoré nám potravinové reťazce ponúkajú. Našťastie, stále existujú výrobcovia, pre ktorých sú poctivé suroviny a tradičný proces výroby prioritou. Jedným z nich je aj remeselná pekáreň Zdravie z pece zameraná na výrobu pekárenských a cukrárenských produktov vyrábaných zo starej odrody špaldy. 

Pod ich značkou môžeme nájsť špaldové pečivo a chlieb, slané a sladké výrobky, cestoviny, bezlepkové výrobky, sucháre, múku či sypké zmesi. Toto všetko je možné si zakúpiť nielen na ich e-shope, ale aj v mnohých bio obchodoch a supermarketoch na Slovensku, čo jednoznačne svedčí o ich obľúbenosti. 

Zdroj: zdraviezpece.sk
Zdroj: Facebook Zdravie z pece

Ich chutný sortiment nie je to hlavné, čím sa líšia od bežných pekární. Unikátom tejto výroby je vlastná produkcia obilia. Pôvodné staré zrno špaldy sejú výhradne do bio pôdy vo vnútrozemí Chorvátska a Talianska. Na pestovanie využívajú polia, na ktorých sa za posledných viac ako desať rokov nič nepestovalo a boli pre tento účel vyčistené od neželaného porastu. Rastliny pestujú výlučne bez použitia hnojív. 

Po zbere sa rastlina skladuje v klasoch, vďaka čomu si zachová svoje jedinečné vlastnosti po dlhú dobu. Následne sa mletím v tradičnom drevenom mlyne spracuje na múku. 

Z hotovej múky sa prostredníctvom overených receptúr vyrábajú kvalitné špaldové produkty s jemnou orieškovou chuťou. Jeden z nich sme zaradili do našej augustovej krabičky – ručne robené špaldové sušienky s lahodnou škoricovou príchuťou. 

Sme radi, že sme vám mohli predstaviť ďalšiu jedinečnú slovenskú značku. Staňte sa členom nášho klubu a nenechajte si ujsť novinky, ktoré pre vás každý mesiac pripravujeme. 

Comments are closed.